Διαμονή
ανα Περιοχή
Ρέθυμνο
Αγ. Βασίλειος

Αμάρι
Μυλοπόταμος

ανα Κατηγορία
Βίλλες
Διαμερίσματα
Δωμάτια

Αναζήτηση


Υπόμνημα
Δωμάτια
Κρεβάτια
Κοντινότερη πόλη
Κοντινότερη παραλία
Κοντινότερο αεροδρόμιο
Κοντινότερο λιμάνι
Travel information

Ρέθυμνο
Πως να έρθετε

Το Ρέθυμνο έχει την τύχη να βρίσκεται ανάμεσα στα δύο κύρια αεροδρόμια της Κρήτης, κάτι που σημαίνει περισσότερες επιλογές πτήσεων.

Επίσης πολλά πλοία έχουν καθημερινά δρομολόγια προς το νησί της Κρήτης καθημερινά.

Τα αεροδρόμια και λιμάνια της Κρήτης (Ηρακλείου και Χανίων) έχουν συχνή και οικονομική σύνδεση με μέσα μαζικής μεταφοράς (ΚΤΕΛ) Ακόμη, αρκετά συχνή είναι και η διασύνδεση της πόλης του Ρεθύμνου με τα χωριά του νομού.

Με αυτοκίνητο
Ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος για να φτάσετε στο Ρέθυμνο είναι μέσω του βόρειου οδικού άξονα. Το Ρέθυμνο απέχει περίπου 80κμ απο το Ηράκλειο και 60κμ απο τα Χανιά. Και στα δύο αεροδρόμια υπάρχουν γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Στάθμευση στη πόλη του Ρεθύμνου
Υπάρχουν χώροι στάθμευσης στο λιμάνι, στήν μαρίνα και στο κέντρο της πόσης. Στούς δρόμους της παλιάς πόλης κατά την θερινή περίοδο απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων.

Ιστορία
Το Ρέθυμνο έχει πλούσια αρχαία ιστορία, κυρίως λόγω του Μινωϊκού πολιτισμού με κέντρο την αρχαία Κυδωνιά ανατολικά του Ρεθύμνου.

Στη πόλη του Ρεθύμνου άρχισε μια περίοδο ανάπτυξης όταν οι Ενετοί κατακτητές του νησιού αποφάσισαν να εγκαθιδρύσουν έναν ενδιάμεσο εμπορικό σταθμό μεταξύ Ηρακλείου και Χανίων. Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι κυρίως χτισμένη απο τους Ενετούς και κατα δεύτερον απο τους Τούρκους. Είναι μια απο της καλύτερα διατηρημένες παλιές πόλεις της Ευρώπης, με καμάρες στις εισόδους των σπιτιών και πέτρινες σκάλες. Το ενετικής περιόδου φρούριο της πόλης, η Φορτέτζα, είναι απο τα καλύτερα διατηρημένα φρούρια στήν Κρήτη. Άλλα αξιόλογα σημεία της παλιάς πόλης είναι το Νερατζέ τζαμί, η πλατεία Rimondi η ενετική Λότζια και το παλιό λιμάνι.

Ο καιρός
Το νοτιότερο απο τα ελληνικά νησιά, η Κρήτη έχει ήπιους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια. Οι επισκέπτες το καλοκαίρι θα απολαύσουν ηλιόλουστες μέρες. Κατα τους καλοκαιρινούς μήνες οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 35 βαθμούς. Η προστασία απο τον ήλιο είναι απαραίτητη κατα τις μεσημβρινές ώρες. Την περίοδο του χειμώνα η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 10 και 15 βαθμούς. Το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι οι καλύτερες εποχές απο άποψη καιρού για να επισκεφτεί κάποιος την Κρήτη, με θερμοκρασίες ιδανικές χωρίς υπερβολική ζέστη, αλλά και χωρίς κρύο.

Παραλία Ρεθύμνου

email:xenzeus@otenet.gr